Hoe gaat een rebuild in z'n werk?

Op dit moment is de wachtlijst voor een rebuild opgelopen tot meer dan een jaar. Voor velen is dat begrijpelijkerwijs te lang. Overweeg dan eens een young timer. Zie elders op de website.

Je hebt gewoon met ons contact in het Nederlands. We kennen de auto en kunnen je goed helpen.  Samen zoeken we je perfecte auto uit en kijken we of wie in Polen, Oekraïne of Bulgarije laten bouwen. Je sluit een contract met ons en wij regelen alles met de bouwer in het Oostblok. Het chassis en de carrosserie zijn origineel en gerestaureerd. De andere onderdelen zijn nieuw of nagenoeg nieuw:

  • Assen, differentiëlen, velgen en banden
  • Complete nieuwe aandrijflijn en stuurinrichting: moderne injectiemotor rechtstreeks uit de fabriek,
  • Moderne versnellingsbake, koppeling, tussenbak
  • Remsysteem (schijfremmen)
  • Elektrisch systeem en verlichting
  • Stuur- en rembekrachtiging
  • Interieur
  • Opties zoals lieren, roofrack, dak tent of luifel

    Bekijk onderstaande filmpjes maar eens om te zien hoe grondig we te werk gaan.

Nadat we met je de configuratie hebben bepaald, we het contract getekend hebben en je de aanbetaling hebt gedaan, wordt je auto helemaal naar jouw wensen opnieuw opgebouwd.  We nodigen je uit tussendoor een keer in Bulgarije, Polen of Oekraïne te kijken naar hoe je droomauto tot stand komt. Als de auto af is, leveren we deze af op Nederlands kenteken en op jouw naam. Maar je mag je hem zelf natuurlijk ook ophalen. Aanvang werkzaamheden en duur van de productie hangt af van de drukte.

Voor alle auto's geldt: je hebt 1 jaar garantie op onderdelen, die bij problemen kosteloos toegezonden worden. Het is allemaal nieuw of nagenoeg nieuw, maar er kan en zal echt wel wat kapot kunnen gaan. Het blijft Russisch spul natuurlijk. Diagnose en montage moet je zelf doen. Je zult zien dat je snel veel zelf kan doen als je dat wilt. Maar als het past, proberen we je natuurlijk zelf te helpen. Of we brengen je in contact met een professionele garagist die inmiddels ook bekend is met de UAZ: Nijenhuis Autoservice in Zutphen.

Wat kost het?

We kunnen je helpen met elke oude originele UAZ: Buhanka of 469. Het kan allemaal. Maar je kunt ook voor het nieuw op oud kenteken concept kiezen: de rebuild.

Kies je voor deze complete rebuild (oud chassis, oldtimer kenteken en nieuwe techniek), dan hangt de prijs helemaal af van wat je wilt qua opties en aankleding en of je natuurlijk btw-ondernemer bent of niet. Een compleet gerestaureerde 469B of Buhanka met originele techniek (nieuwe motor, aandrijflijn, ophanging) heb je vanaf ongeveer 18.000 Euro op NL-kenteken met (semi) oldtimer status. En vanaf daar kun je hem uitrusten met wat je maar wilt: verhoging, roofrack, extra licht, bumpers, sper-differentiëlen, et cetera. Het verschilt een beetje van waar de auto vandaan komt. Neem contact op voor de prijslijst en een toelichting.

Ga vooral los en maak je eigen UAZ. Een HULK of Toendra versie of juist helemaal origineel. Wil je iets wat niet op de lijst staat? Vraag het ons. Het moet raar lopen, willen we het niet kunnen maken voor je!

We hanteren de volgende voorwaarden voor een rebuild: 1 jaar garantie op alle onderdelen. Worden kosteloos toegezonden. Diagnose en montage voor rekening van koper. Alle prijzen zijn op basis van margeregeling.

Vraag de volledige prijslijst en voorwaarden op via het contactformulier of bel ons!