Hoe gaat een rebuild in z'n werk?

Je hebt gewoon met ons contact in het Nederlands. We kennen de auto en kunnen je goed helpen. Je sluit een contract met ons en wij regelen alles met de bouwer in het Oostblok. We gebruiken een donor-auto van 40 jaar of ouder, zodat de wegenbelasting in Nederland '0 Euro' is.

We bouwen de hele auto opnieuw op met een mix van de oude klassieke techniek en moderne toevoegingen om het rijplezier en comfort te verhogen.

  • Volledig gereviseerde en 'gekietelde' 2.4 motor
  • Moderne nieuwe 5 speed versnellingsbak, nieuwe koppeling, en gereviseerde tussenbak
  • Rondom schijfremmen
  • Stuur- en rembekrachtiging

Aan het interieur doen we in principe niets. Dat is alleen maar kostenverhogend en de meeste mensen vinden het juist leuk om zelf het hele interieur en de isolatie naar eigen zin te maken.

Je hebt dus een 40 jaar oude Buhanka op Nederlands kenteken die als nieuw is. De auto schakelt, remt en stuurt lekker soepel en vergt geen speciale stuurmanskunst. De motor loopt soepel en rustig en is feitelijk geheel nieuw.

De body hebben we netjes gemaakt en binnen en buiten is opnieuw gespoten. Niet helemaal als nieuw, maar wel mooi en netjes in de kleur zoals je wilt. We zetten er moderne schuiframen in, maar het dashboard en de cabine blijven nostalgisch.

Je Buhanka rijdt straks redelijke rustig ongeveer 100 km/h in z'n 5e versnelling. Trap hem op z'n staart en hij gaat nog wat harder, maar dan neemt het comfort wel af.

Prijs: 14.500 Euro all-in (BTW, NL kenteken, APK, transport, donor-auto, technisch als nieuw, body netjes gemaakt en gespoten in kleur naar keuze).