IMG 9921

Hoe gaat een rebuild in z'n werk?

De ideale oplossing voor rijden in je UAZ: op een old timer kenteken (dus geen wegenbelasting  of lastige regeltjes) in een moderne jasje (moderne motor, schrijfremmen, stuurbekrachtiging).

Helaas hebben we deze mogelijkheid even on hold moeten zetten. De situatie in Rusland en Oekraine zorgt ervoor dat vlotte en volledige levering van de enorme hoeveelheid onderdelen die hiervoor nodig is, niet voldoende betrouwbaar is. 

Je hebt gewoon met ons contact in het Nederlands. We kennen de auto en kunnen je goed helpen.  Samen zoeken we je perfecte auto uit en kijken we of wie in Polen, Oekraïne of Bulgarije laten bouwen. Je sluit een contract met ons en wij regelen alles met de bouwer in het Oostblok. Het chassis en de carrosserie zijn origineel en gerestaureerd. De andere onderdelen zijn nieuw of nagenoeg nieuw:

  • Assen, differentiëlen, velgen en banden
  • Complete aandrijflijn en stuurinrichting: moderne injectiemotor,
  • Moderne versnellingsbak, koppeling, tussenbak
  • Remsysteem (schijfremmen)
  • Elektrisch systeem en verlichting
  • Stuur- en rembekrachtiging
  • Interieur
  • Opties zoals lieren, roofrack, dak tent of luifel

    En dat op oldtimer (of semi) regeling, dus je geen importbelasting en bijna geen wegenbelasting.

Nadat we met je de configuratie hebben bepaald, we het contract getekend hebben en je de aanbetaling hebt gedaan, zorgen we eerst dat je auto op Nederlands kenteken komt. Daarna wordt je auto helemaal naar jouw wensen opnieuw opgebouwd.  We nodigen je uit tussendoor een keer in Bulgarije, Polen of Oekraïne te kijken naar hoe je droomauto tot stand komt. HAls de auto af is, leveren we deze af op Nederlands kenteken en op jouw naam. Maar je mag je hem zelf natuurlijk ook ophalen. Het duurt ongeveer 3 tot 6 maanden voordat de auto klaar is. Dat hangt af van de drukte en beschikbaarheid van de basis-auto's.

Voor alle auto's geldt: je hebt 1 jaar garantie op onderdelen, die bij problemen kosteloos toegezonden worden. Het is allemaal nieuw of nagenoeg nieuw, maar er kan en zal echt wel wat kapot gaan. Het blijft Russisch spul natuurlijk. Diagnose en montage moet je zelf doen. Je zult zien dat je snel veel zelf kan doen. Maar als het past, proberen we je natuurlijk zelf te helpen. Of we brengen je in contact met een professionele garagist die inmiddels ook bekend is met de UAZ: Nijenhuis Autoservice in Zutphen.